Wij zijn Stefan en Dianne en hebben in december 2013 deze website opgestart. We hebben allebei een band met Boekarest en willen op deze manier ons enthousiasme delen met het Nederlands publiek!

Dianne

Ik ben Dianne, 24 jaar en woon in Noord-Holland. In 2009 heb ik in Boekarest mijn hart verloren aan een kindertehuis voor kinderen met een verstandelijke beperking. In de afgelopen vijf jaar heb ik meerdere keren als vrijwilligster in dit kindertehuis gewerkt. In 2009 voor drie maanden, in 2010 voor 7 maanden en in 2012/2013 voor 1.5 jaar om verschillende zo projecten op te starten. Ik woon inmiddels weer in Nederland maar ben nog regelmatig in Boekarest te vinden waar ik na al die tijd mijn “tweede thuis” heb opgebouwd.

Boekarest is een bijzondere stad. Het kent een hard communistisch verleden waar nog steeds de littekens van te zien zijn. Vele gebouwen zijn gesloopt en daar werden grote, grijze flats voor in de plaats gemaakt. Gelukkig zijn er in het centrum van de stad nog  gebouwen overeind gebleven die het communistische tijdperk hebben overleefd. Het centrum is ook een van mijn favoriete gedeeltes van de stad. Er hebben zich in de loop der jaren honderden restaurantjes, clubs en kroegen gevestigd waardoor het een hoge gezelligheidsfactor heeft gekregen.  Vooral in de zomer als alle terrasjes geopend zijn en mensen tot ‘s avonds laat op de terrasjes te vinden zijn.

Wat ik in mijn eerste tijd in Roemenie altijd heb gemist is een webiste over Boekarest met zowel praktische informatie als alle bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Voor toeristen is er weinig Nederlandstalige informatie die je een goed beeld geeft van deze stad. Omdat ik in vijf jaar tijd de stad aardig goed heb leren kennen wilde ik mijn enthousiasme delen en ben ik deze website gestart! Ik schrijf alle artikelen en beantwoord de e-mails van de bezoekers.

Stefan

Ik ben Stefan, 28 jaar  en ik ben geboren in een stad niet ver van Boekarest. In mijn studententijd ben ik naar Boekarest verhuisd waar ik met plezier heb gewoond. Ik woon op dit moment in Nederland maar ga nog regelmatig terug naar Roemenie. Ik ben computerprogrammeur en doe de technische kant van de website. Ik onderhoud de website en zorg ervoor dat alle informatie op een duidelijke manier in beeld komt.