Het vliegtuig is de snelste manier om te reizen naar Boekarest, de vliegafstand is ruim 1800 kilometer en de reis bedraagt gemiddeld 2.5 uur. Tickets hoeven ook niet duur te zijn als je maar op tijd boekt. Het vliegveld in Boekarest ligt eigenlijk niet echt in Boekarest maar in Otopeni, een plaats net buiten Boekarest. Het vliegveld is vernoemd naar de Roemeense uitvinder ‘Henri Coanda’.

Er zijn twee luchthavens vanaf waar je naar Boekarest kunt vliegen: Schiphol Amsterdam en Eindhoven Airport. Schiphol.

Schiphol Amsterdam

Vanuit Amsterdam zijn er meerdere vluchten per dag die naar Boekarest gaan. KLM en Tarom hebben allebei rechtstreekse vluchten en verder zijn er nog andere vliegtuigmaatschappijen zoals Lufthansa en en Airfrance die met een overstap in Duitsland of Frankrijk ook verder vliegen naar Boekarest. Prijzen voor een vliegticket liggen gemiddeld tussen de 130 en 250 euro.

Eindhoven Airport

Wizz Air vliegt vanuit Eindhoven rechtstreeks naar Boekarest. De vluchten zijn vaak goedkoop maar het nadeel is wel dat er alleen op dinsdag en zaterdag vluchten naar Boekarest zijn. Als je op tijd boekt heb je soms voor 50 euro al een retourtje, eventuele ruimbagage moet je er dan nog extra kopen. Wizz Air is een zogenoemde “low-cost” vliegtuigmaatschappij wat betekent dat er bijvoorbeeld tijdes de vlucht geen eten en drinken wordt verzorgd (alleen tegen betaling).

Eenmaal besloten om naar Boekarest te gaan dan is hier meer informatie te vinden over de vervoersmogelijkheden vanaf het vliegveld in Boekarest naar het centrum, treinstation of hotel toe.