Aangekomen in Boekarest, en dan? De bus of de taxi zijn vanaf dan de vervoersmogelijkheden om naar de stad of het hotel te komen.

Bussen vanaf het vliegveld

Vanaf het vliegveld Henri Coanda zijn er twee buslijnen. Bus 783 brengt je via piata Victoriei, Pita Romana en Piata Universitate naar het centrum in Unirii en bus 780 brengt je naar het treinstation Gara de Nord.
De bussen rijden gedurende de hele dag om de 30 minuten en bus 783 rijdt ook de hele nacht door alleen dan om de 40 minuten.
Voor de buslijnen 780 en 783 heb je een andere kaart nodig die je kunt halen als je vanaf de aankomsthallen de busborden volgt buiten aan je rechterhand. Deze kaart kost 8 lei en het is een retourkaart dus je kunt er ook weer mee terug naar het vliegveld.

Taxi’s vanaf het vliegveld:

Gelijk bij de aankomsthal vind je twee plaatsen waar je gratis een officieel taxibedrijf kunt bellen. Er zit iemand bij die je helpt met het bellen of die als je het vraagt ook voor je belt. Met dit bel systeem weet je zeker dat je een officieel taxibedrijf hebt. Er is sindskort ook een computerapparaat op het vliegveld waarbij je met een klik op de knop een taxi kunt bestellen.

Bij de aankomsthal op het vliegveld wordt je soms ook opgewacht door verschillende taxichauffeurs die je maar al te graag mee willen nemen. Deze taxichauffeurs spelen goed in op toeristen en vragen een veel te hoge prijs waar heel veel toeristen intrappen omdat ze niet beter weten. Vanaf het vliegveld naar Boekarest naar het centrum wordt vaak een bedrag van 100 lei (23 euro) (of soms zelfs nog meer) gevraagd terwijl het werkelijke bedrag maximaal 40 lei is. (9 euro) Laat je niet verleiden door die mooie praatjes!

  • Bestel een taxi
  • Vliegveld Boekarest