In Boekarest zelf kun je niet met de trein door de stad reizen maar vanuit het treinstation Gara de Nord in Boekarest kun je wel verder het land in trekken. De trein is de laatste jaren flink verbeterd. Voorheen duurde een treinreis van 220 km namelijk zo’n 5 uur maar dankzij de verbeterde spoorwegen lukt dat nu ook in 3 uur.  Nu is de trein de gemakkelijkste, comfortabelste en meest lonende manier van reizen in Roemenië.

Probeer altijd de InterCity (IC) trein of de InterRegio (IR) trein te hebben deze zijn namelijkst het snelst. Regio- (R) treinen zijn vaak ouder en rijden langzamer. ICN’s zijn interity’s die vaker stoppen.

De IR treinen hebben ook wagons met van die leuke coupé’s voor 6 personen. Als er daar dan ook nog iemand langsomt om eten en drinken te verkopen krijg ik er altijd een soort Harry Potter treingevoel bij. Ik vind deze coupé’s in ieder geval erg leuk;)

Voor treinkaartjes en vertrektijden kijk op de website van CFR

Overige informatie

– let op! Je moet in de trein zelf goed de tijd in de gaten houden wanneer je aan hoort te komen op bestemming want er wordt vaak niet omgeroepen op welk station je bent.

Bereikbaarheid en parkeren Gara de Nord

Het trein station zelf heeft geen parkeergelegenheid dus als je al met de auto wilt komen dan zou je de auto iets verder kunnen zetten bijvoorbeeld bij calea grivitei (2 lei per uur).

Bus: 105, 123, 133, 178, 182, 282, 780, N117
Metro: Gara de Nord
Trolleybus: 65, 79, 86, 97

  • Gara de Nord
  • Gara de Nord
  • Trein
  • Trein coupé
  • Trein
  • Treinkaartje