Voor reizen of overnachten in Boekarest is het altijd handig om een aantal zaken van te voren te weten zodat je goed voorbereidt op reis kunt. Hieronder een aantal tips:

Bucharest City Card

Wil je Boekarest ontdekken met korting? Haal dan gratis de Bucharest City Card! Met deze kaart krijg je bij veel musea, restaurants en winkels kortingen die oplopen tot -75%.

De Bucharest City Card is gemaakt door de organisatie Guided Bucharest. Deze organisatie organiseert wandel en fietstours door Boekarest en nu bieden ze dus ook een kortingskaart aan. De Bucharest City Card is drie dagen geldig. Lees hier verder voor meer informatie.

Tissues op zak

Veel openbare toiletten in Boekarest zijn niet schoon en regelmatig ontbreekt het toiletpapier. Altijd handig om dus tissues op zak te hebben.

tissues blauw

Waaiers

De zomers zijn vaak warm en het reizen met het openbaar vervoer is dan niet altijd een pretje in zo’n benauwde bus of tram, een waaier kan erg helpen en is makkelijk en vooral handig om altijd bij je te hebben.

zwarte waaier

Supermarkten

Mega Image is een veel voorkomende supermarkt in Roemeniƫ. Mega Image is een dochteronderneming van de Delhaize Group, een Belgische supermarkt keten. Alle huismerken in deze supermarkten hebben daarom ook een Nederlandse beschrijving op de producten!

Mega Image is niet de goedkoopste supermarkt in Boekarest, voor goodkope boodschappen moet je zijn bij de Lidl en Kaufland, allebei twee Duitse supermarktketens.

supermarkt

Kraanwater niet drinkbaar

Het kraanwater in Roemeniƫ is niet het zelfde als in Nederland. Het kraanwater bevat meer chloor en daarom is het verstandiger om er niet van te drinken en flessen water in de supermarkt te kopen.

water niet drinkbaar