Zo nu en dan komt Boekarest op televisie met reisprogramma’s, nieuwsfragmenten of documentaires. Hieronder een aantal uitzendingen die je kunt terugkijken van verschillende programma’s. Klik op de blauwe button om de uitzending te bekijken

3 op Reis Roadtrip - BNN

Geraldine maakt een roadtrip in Roemenie. Ze begint in de hoofdstad Boekarest en trekt vanuit daar door naar de ruige landschappen in Roemenie.

Bekijk uitzending

Oplichters in het buitenland (SBS 6)

Niet alle taxi’s in Boekarest zijn even betrouwbaar. Soms kan de taxi meter opeens heel snel oplopen. In deze uitzending wordt onderzocht hoe deze oplichters precies te werk gaan.

Aflevering: 28 januari 2016

Bekijk deze uitzending

L1LT 2013-2014 - Omroep L1

Een uitzending over de nieuwe wet waarin Roemenen en Bulgaren per 1 januari 2014 geen werkvergunning meer nodig hebbenin Europa de arbeidsmarkt op te gaan. Wat voor gevolgen heeft deze wet? Zijn gemeenten er klaar voor?
Uitzending: 9 december 2013

 

Bekijk deze uitzending

We zijn er - Omroep Max

Een reisprogramma waarin een ouder gezelschap samen reist door verschillende landen. In deze uitzending komen ze aan in Boekarest.
Uitzending 13 augustus 2013

Bekijk deze uitzending

3 op reis - BNN, Nederland 3

Bestemming: Roemenie en de Filipijnen. Dennis gaat op bezoek bij de beroemde heksenkoningin van Roemenie.

Uitzending: 25 november 2012

Bekijk deze uitzending

3 op reis - BNN, Nederland 3

Besteming: Roemenie en Bulgarije. Nicolette is bezig met haar laatste traject en komt aan in Boekarest. Een Enthousiaste Nederlander verteld haar over de ontwikkelingen die Roemenie heeft doorgemaakt in de laatste jaren en hoe de stad er nu uit ziet.
Uitzending: 6 mei 2012

Bekijk deze uitzending

In Europa: 1989 Roemenie (VPRO, Nederland 2)

Een uitzending over de Roemeense revolutie in 1989. Hoe ging het er in die tijd in Roemenie aan toe? En wat voor veranderingen heeft deze revolutie met zich mee gebracht?

Uitzending: 13 juli 2011

Bekijk deze uitzending

Dokument (Nederland 2, NCRV)

Een documentaire waarin wordt teruggekeken naar de Roemenie revolutie in 1989. De Nederlandse Ambassadeur Coen Stork vertelt over deze periode en hoe hij dat heeft beleefd.

Uitzending: 16  december 2009

Bekijk deze uitzending

GeoClips: Roemenie, ook EU

Een aflevering van SchoolTV die gaat over Roemenie. Jongeren uit de stad en uit het platteland worden gevraagd hoe zij tegen het Roemeense lidmaatschap van de Europese Unie aankijken.

Uitzending: 29 januari 2009

Bekijk deze uitzending