Boekarest barst van de taxi’s en vaak op elke hoek van de straat zijn te ze vinden of rijden ze langs. Je kunt ze ook gemakkelijk per telefoon bestellen.
De meeste taxi’s kosten 1.39 lei per kilometer (de prijs kun je vinden op de buitenkant van de deur.) Ook het starttarief is 1.39 lei.
Het ligt er natuurlijk aan hoe groot de afstand is dat je met de taxi wilt afleggen maar de gemiddelde taxi ritjes binnen Boekarest zijn tussen de 8 en 20 lei (tussen de 2 en 5 euro).
Als ze langs rijden is de beste manier om gewoon je hand op te steken.
Als je in de taxi stapt en wegrijdt check dan altijd of er een (prijs)meter aanwezig en zichtbaar is en ook of deze wordt aangezet.

Veel voorkomende officiële taxibedrijven:

Taxi Total (+40) 021 9424
Speed taxi (+40) 021 9477
Taxi AS (+40) 021 9435
Mondial (+40) 021 9423
Confort (+40) 021 9455
Leone (+40) 021 9425

Let op!
Bij het vliegveld, treinstation, winkelcentra en het oude centrum staan vaak ook duurdere taxi’s van 3.50 lei. Let dus goed op vóór het instappen bij een taxi welke prijs er op de deur staat.

Taxi’s vanaf het vliegveld:

Gelijk bij de aankomsthal vind je twee plaatsen waar je gratis een officieel taxibedrijf kunt bellen. Er zit iemand bij die je helpt met het bellen of die als je het vraagt ook voor je belt. Met dit bel systeem weet je zeker dat je een officieel taxibedrijf hebt. Er is sindskort ook een computerapparaat op het vliegveld waarbij je met een klik op de knop een taxi kunt bestellen.

Bij de aankomsthal op het vliegveld wordt je soms ook opgewacht door verschillende taxichauffeurs die je maar al te graag mee willen nemen. Deze taxichauffeurs spelen goed in op toeristen en vragen een veel te hoge prijs waar heel veel toeristen intrappen omdat ze niet beter weten. Vanaf het vliegveld naar Boekarest naar het centrum wordt vaak een bedrag van 100 lei (23 euro) (of soms zelfs nog meer) gevraagd terwijl het werkelijke bedrag maximaal 40 lei is. (9 euro) Laat je niet verleiden door die mooie praatjes!

  • Taxi's
  • Opgelet!
  • Taxi standplaats
  • Taximeter