Zwembad Tineretului is een zwembad in het Noorden van Boekarest dat in 2010 geopend is. Het is er schoon, groot, gezellig en via luidsprekers kun je genieten van de zomerse muziek die er wordt gedraaid. Vooral in de weekenden na 13.00 kan het erg druk zijn en dan is het goed zoeken naar een vrije ligstoel. Er zijn twee zwembaden, het algemene zwembad dat een ondiep gedeelte voor kinderen heeft en naar beneden afloopt tot ongeveer 1.50 m diep en dan is er ook nog het sportbad waarin door de weeks zwemlessen, cursen en zwemwedstrijden worden gehouden. In het weekend is dit bad gewoon open voor publiek. Dit bad is overigens vrij diep en je kunt er niet in staan. Het watertemperatuur is prima, heerlijk om af te koelen zonder dat het te koud is.

Het zwembad Tineretului is wat aan de dure kant, niet alleen qua entree kaartjes maar ook de prijzen van het eten en drinken wat je daar kunt kopen is zowat het driedubbele dan normaal. Alhoewel het officieel niet toegestaan is om eigen eten en drinken mee te nemen heb ik dat wel altijd gedaan en ik heb er nog nooit een probleem mee gehad. Gewoon proberen dus;)

Overige informatie

– Er zijn omkleedhokjes
– Er zijn toiletten (deze zijn niet zo heel schoon en vaak niet voorzien van toiletpapier, neem dus altijd wat papierenzakdoekjes of iets dergelijks mee)
– Er is een eenttent waar je eten, drinken, ijsjes en snacks kunt kopen

[box]
[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer]
[tabtext]Openbaar vervoer[/tabtext]
[tabtext]Prijzen[/tabtext]
[/tabcontainer] [tabcontent]
[tab]

  Lijn Station
Bus 105, 261, 304, 330 Piaţa Presei
Tram 41, 42 Piaţa Presei
Trolleybus x x
Metro x x

[/tab]

[tab]

Maandag t/m vrijdag 20 lei
Zaterdag en zondag 30 lei

[/tab]
[/tabcontent] [/tabs]
[/box]

  • Zwembad Tineretului