Er wordt tegenwoordig veel waarde gehecht om bereikbaar te zijn, ook in het buitenland. Hieronder vind je alle praktische informatie over post, telefonie en internet in Boekarest.

Post

Het posten van een kaart of brief is vrij simpel, het enige wat je hoeft te doen is opzoek te gaan naar een postkantoor. Er zijn er aardig wat, je moet kijken naar het rood/gele logo van het Roemeense postbedrijf  ‘Posta Romana’.

Een postzegel voor een brief binnen Europa is 2.10 lei
Vergeet er niet een priority sticker bij je te vragen anders kan het gerust 2 weken duren voordat je post op bestemming aankomt.
Klik hier voor een adressenlijst van alle postkantoren in Boekarest.

Telefonie

Het Roemeense landnummer is 0040.

Vanuit openbare telefooncellen kun je met betaalkaarten naar de hele wereld bellen. Vanuit hotels en pensions is dit meestal mogelijk vanop de kamer.
U kan uw GSM in Roemenië gebruiken als u roaming heeft. (norm 900 MHz).

Voor langer verblijf in Roemenië is het aan te raden om een goedkope telefoon met prepaidkaart te kopen.
De kosten voor het bellen/gebeld worden en het sturen/ontvangen van smsjes in Boekarest hangt af van je telefoonprovider. Voor meer informatie kijk op de website van je provider.

Internet

In Boekarest vind je tegenwoordig honderden plekken waar je gebruik kunt maken van wifi en bereikbaar kunt zijn. Op een aantal plekken gratis maar op veel plekken heb je een wachtwoord nodig die je kunt krijgen als je iets bestelt. In het oude centrum Lipscani en de winkelcentra is het vaak gratis. Buiten de wifi mogelijkheden om zijn er ook verschillende internet cafe’s.