Het oud prinselijk hof (Curtea Veche) werd in de 17de eeuw door Constantin Brâncoveanu gebouwd op de ruïnes van Vlad Tepes (Dracula). De naastgelegen Prinsenkerk (Biserica Curtea Veche) werd in de 16de eeuw gebouwd door Mircea de Herder en is de oudste kerk van de stad. Tegenwoordig is de Curtea Veche een beschermd monument.

Als je een bezoek brengt aan het oud prinselijk hof zul je merken dat er vrij weinig informatie beschikbaar is. Er is een bord met een kort geschiedenis verhaal maar daar houdt het dan wel bij op. Het ligt er verder ook een beetje rommelig bij. Als dit zo’n belangrijke geschiedenis heeft hadden ze best de moeite kunnen nemen om het iets meer te renoveren of de stukken pilaren en steenbrokken die nog over zijn iets mooier en geordender neer kunnen zetten dan hoe het er nu bij lag.. Al met al een beetje teleurstellend maar ach, wat kun je verwachten voor 3 lei?

Service

Als je door de hekken loopt om naar binnen te gaan vind je een wit hokje waar een bewaker in zit die je doorstuurt naar een deur verderop waar je een kaartje kunt kopen. Erg aardig werden we niet geholpen en een glimlach kon er ook niet vanaf.

Bij dit museum krijg je 50% korting met een Bucharest City Card.

 [box]

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer]
[tabtext]Openbaar vervoer[/tabtext]
[tabtext]Prijzen[/tabtext]
[/tabcontainer] [tabcontent]
[tab]

  Lijn Station
Bus 104, 116, 117, 123, 124, 232, 312, 313, 385, 783 Piaţa Unirii
Tram 7, 23, 27, 47 Piaţa Unirii
Trolleybus x Piaţa Unirii
Metro M1, M2, M3 Piaţa Unirii 

[/tab]

[tab]

Volwassenen 3 lei
Kinderen 3 lei
Studenten (met geldig studentenpas) 3 lei
Senioren 3 lei
Foto/video pas 15 lei

[/tab]
[/tabcontent] [/tabs]
[/box]

 

  • Curtea Veche
  • Curtea Veche
  • Oud prinselijk hof (Curtea Veche)