Kerst is voorbij en oud en nieuw staat inmiddels alweer bijna voor de deur. Oud en nieuw wordt in het Roemeens ‘Revelion’genoemd en in Boekarest worden er met de revelion in de hele stad feesten gehouden die tot in de vroege uurtjes op nieuwjaarsdag doorgaan.

Het grootste en bekendste feest wordt gehouden op Piata Constitutie, het grote plein voor het Parlementspaleis. Hier wordt elk jaar een groot concert gehouden met verschillende bekende Roemeense artiesten die komen optreden. Het feest begint dit jaar om 20.00 en zal doorgaan tot na middennacht. Om klokslag 12 zal er een grote vuurwerkshow gehouden worden. Entree is gratis.

Mocht je het liever warmer op willen zoeken dan zijn er nog vele plekken waar je binnen een mooi feestje kunt bouwen. De meeste clubs hebben hun eigen arrangement voor deze avond waarvoor je kaartjes nodig hebt. Deze arrangementen zijn tussen de 150 en 350 lei waarbij er onbeperkt  eten en drinken wordt aangeboden van een  speciaal menu.

Klik hier voor een lijst met de grootste oud en nieuw feesten van dit jaar.

[box]

Openbaar vervoer

In de nacht van 31 december op 1 januari heeft de metro een speciale dienstregeling. van 23.30 tot 1.30 zal de metro elke 10 minuten rijden en van 1.30 tot 5.00 nog elke 20 minuten. goes here

[/box]