Obor is een wijk in Boekarest die voornamelijk bekend staat door de grote obor-markt (Piaţa Obor). Op deze grote markt kun je verse groente en fruit kopen maar ook andere dingen zoals schoenen, kleding, huishoudartikelen gereedschap, electronica en meer.. Alles vaak voor een goedkope prijs.
Buiten de markt in Obor heb je ook nog een goedkope kleding, schoenen en accessesoire winkel in de ondergrondse voetgangerstunnel zitten, genaamd EL-SI-M.

Obor is een drukke wijk die grenst aan de Colentina straat. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer maar rond spitstijden hoef je hiet met de auto niet te komen want dan is er een grote kans op lange files. Het is niet zozeer een mooie wijk maar met name de grote markt is wel een bezoekje waard.
Vanaf Obor is het gemakkelijk om naar het centrum te gaan met het openbaarvervoer. (tram 21 en de metro richting Unirii gaan rechtsstreeks naar het centrum)

Geschiedenis

Vroeger werd er in de wijk Obor twee keer per week een groot marktfestijn gehouden, de zogenaamde “Târgul Moșilor”. Deze markt was erg bekend in de zuidelijke regio van Roemenië. In de 18e eeuw was dit ook een plek waar misdadigers opgehangen..

[box]

Openbaar vervoer

  Lijn Station
Bus  101, 143, 254  Bucur Obor
 682  Piaţa Obor
Tram  1, 21, 46  Bucur Obor
 36  Piaţa Obor
Trolleybus  66  Bucur Obor
Metro  M2  Obor

[/box]

  • Piata Obor
  • Piata Obor
  • Piata Obor
  • Piata Obor
  • EL-SI-M