Een populair en veel bezocht museum in Boekarest is het museum van de Roemeense Boer (Muzeul Taranului). Zoals de naam al zegt krijg je in dit museum een kijkje in het Roemeense boeren leven van vroeger.

Het Museum van de Roemeense Boer zoals hij nu is, was geopend in 1990, in het Museum vind je vele objecten, kledingdrachten van Roemeense boeren uit verschillende plekken van het land, kerkonderdelen en objecten zoals kandelaars, schilderijen, kerktoeltjes, kruisjes, een altaar en meer. Ook heeft  het museum een oud klaslokaal, een water- en windmolen en zelfs een ingericht boeren huisje.

Een bijzonder en oude dorpstraditie die te zien is is de ‘levensboom’. 40 dagen nadat iemand was overleden werd er een kruis gemaakt en beschilderd, deze kruis werd in de levensboom gehangen als eer en herinnering an de overleden persoon (zie foto van de levensboom).

Een voordeel is dat de meeste objecten niet verstopt zitten achter glas of etalages waardoor het makkelijker maakt om het goed te bekijken.

Dit museum heeft al heel wat awards in de wacht gesleept maar de belangrijkste is toch wel de award uit 1996 waarmee het de ere titel kreeg: het beste Europees museum van het jaar. Het museum ligt naast het Grigore Antipa Museum en is goed te bereiken met het openbaarvervoer.

Bij dit museum krijg je 75% korting met een Bucharest City Card (korting is alleen geldig voor de permanente expositie).

[box]
[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer]
[tabtext]Openbaar vervoer[/tabtext]
[tabtext]Prijzen[/tabtext]
[/tabcontainer] [tabcontent]
[tab]

  Lijn Station
Bus 205, 300, Muzeul Taranului Roman / Spitalul Clinic Filantropia
182 Dr. Felix
Tram 1, 24, 34, 45, 46 Dr. Felix
Trolleybus x x
Metro M1, M2 Piaţa Victoriei

[/tab]

[tab]

Volwassenen 8 lei
Kinderen* 2 lei
Studenten (met geldig studentenpas) 2 lei
Senioren 3 lei
Audiogids (Engels, Duits, Frans en Roemeens) 12 lei
Foto/video pas 60 lei
* Gratis entree voor kinderen onder de 18 tijdens de vakantieperiode. Kinderen onder de 7 jaar hebben het hele jaar door gratis entree. Elke 26ste van de maand is er gratis entree voor iedereen!

[/tab]

[/tabcontent] [/tabs]
[/box]

  • Boerenmuseum
  • Boerenmuseum
  • Boerenmuseum
  • Boerenmuseum
  • DSCN4591
  • Boerenmuseum
  • Boerenmuseum
  • Boerenmuseum