Het Herăstrău park is het grootste park van Boekarest! Het park heeft een mega oppervlakte en je kunt er gerust een hele middag doorbrengen. Het heeft genoeg bezienswaardigheden en activiteiten om te doen. Omdat het park zo groot is kun je even ontsnappen aan de drukte en  chaos van de stad en genieten van de rust en groene natuur. Het is ook toegestaan om op het gras te zitten of te liggen.

 

Activiteiten in parcul Herăstrău

Naast het park ligt het dorpsmuseum. Een openlucht museum dat zo’n 15 hectare groot is. Je krijgt er een goed beeld van hoe het Roemeense plattelandsleven er vroeger uitzag. Het decor bestaat uit ruim 50 huizen, boerderijen, kerken en molens die dateren uit de periode tussen de 17de tot de 20ste eeuw. Sommige huizen werden uit verschillende hoeken van het land samengebracht, andere werden nagebouwd.

Naast het museum is er ook een aquarium waar je verschillende soorten vissen kunt bekijken. De entreeprijs is hiervoor overigens wel aan de dure kant.

Het Herăstrău park heeft een groot meer waar je in de zomermaanden een boot of waterfiets kunt huren of zelfs een rondvaart kunt maken. Een rondje om het meer is bijna 6 km lang. Verder kun je er fietsen huren en zelfs bungee jumpen. Er zijn verschillende speeltuinen voor kinderen en een grote bloementuin.

Mocht je graag een goed uitzicht van Boekarest willen dan raad ik je ook zeker aan om te gaan bungee jumpen. Op 51 meter hoogte heb je namelijk een geweldig uitzicht over de stad. Ik heb er zelf niet erg van kunnen genieten omdat ik meer bezig was met mezelf afvragen wat ik in hemelsnaam aan het doen was op zo’n hoogte;) Ik heb het uiteindelijk wel gedaan en kan je vertellen, de adrenaline kick daarna was het waard. Het bungee jumpen is overigens 120 lei wat ongeveer gelijk staat aan 27 euro.

In de zomer kun je, je in het Herăstrău park ook vermaken in het openlucht theater, op de tennisbaan, skatebaan en voetbalveld en in de winter wordt er een ijsbaan gebouwd.

Verder worden er het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd.

Kortom een groot park met een hoop om te doen!

[box]

Openbaar vervoer

  Lijn Station
Bus 131, 205, 330, 331, 335, 282, 783 Arcul de Triumf
261, 304, 105 Piaţa Presei
Tram 41, 42 Piaţa Presei
Trolleybus x x
Metro M2 Aviatorilor

 [/box]

  • Mijn bungee jump in Herastrau
  • Muzeul Satului
  • Parcul Herastrau
  • Parcul Herastrau
  • Parcul Herastrau