Keuken: Roemeens & Libanees

Voor diegene die eens wat anders willen: Hanul Lui Manuc, een nostalgisch restaurant met een bijzondere sfeer wat zeker de moeite waard is om een keertje heen te gaan. Het restaurant bestaat uit twee delen: Een libanees gedeelte en een Roemeens gedeelte. Bij mooi weer is de grote binnenplaats een absulute aanrader om op een zomeravond nog een heerlijk hapje en drankje te nuttigen.

Hanul lui Manuc is een restaurant met een grote geschiedenis. In 1808 is het gebouwd als een hotel  door de Armeen Manuc Bei. In de jaren erna is het vele malen verkocht en gekocht door andere eigenaren tot dat het in 1949 van de overheid werd. In 2006 werd het gebouw opnieuw verkocht door de huidige eigenaar: Constantin Şerban Cantacuzino.  In 2007 gingen de deuren dicht voor een grote renovatie en in juni 2011 was het restaurant weer geopend voor publiek. Het hotel is overigens nog gesloten.

In de zomer kun je genieten van live muziek en daarnaast worden er verder regelmatig evenementen georganiseerd, kijk voor meer informatie op de website bij evenementen

Bij dit restaurant  krijg je 15% korting met een Bucharest City Card (korting is geldig tot 17.00)

Menukaart

Zowel de Roemeense als de Libanese menukaart zijn uitgebreidt gevuld met vele verschillende soorten gerechten. Salades, soepen, vlees gerechten, vis gerechten, desserts en meer.Prijzen zijn over het algemeen gemiddeld in vergelijking met andere restaurants in Boekarest. De prijzen lopen uiteen van 11 lei voor een soep tot 50 lei voor een hoofdgerecht.

Aanrader: Manuc limonade. De limonades zijn in Roemenië niet zoals wij die in Nederland kennen met de aarbeien siroop wat vooral onder de kinderen erg populair is. De limonade in Roemenië wordt gemaakt van citroensap, suiker en soms met mint of honing. Vooral tijdens warme dagen wordt het veel gedronken en niet alleen door kinderen maar ook door volwassenen.

[box]

Openbaar vervoer

  Lijn Station
Bus 104, 116, 117, 123, 124, 232, 312, 313, 385, 783 Piaţa Unirii
Tram  7, 23, 27, 47 Piaţa Unirii
Trolleybus x x
Metro M1, M2, M3 Piaţa Unirii

[/box]

  • Hanul Manuc
  • Hanul Manuc binnenplaats
  • Hanul Manuc binnenplaats
  • DSCN5530
  • DSCN5528
  • DSCN5529