Grădina Verona is een plek dat gelegen is achter een goede boekenwinkel Cărtureşti (wat overigens ook een echte aanrader is om heen te gaan als je van boeken en lezen houdt). Het is een tuin in het midden van de stad (op loopafstand Piaţa Romana) waar je een drankje kunt drinken of een hapje kunt eten.  Zo’n grote tuin in het midden van de stad lijkt iets magisch te hebben en vooral op een zwoele zomeravond heeft het een bijzondere sfeer. Toch kan het er vooral in de weekenden ook erg druk zijn waardoor het ook wat lawaaierig.

Een puntje van kritiek waar je rekening mee moet houden bij Grădina Verona is dat het komt regelmatig voorkomt dat je wat langer moet wachten op je bestelling waardoor het erop lijkt dat het personeel vaak onderbezet is.

Menukaart

Er is qua drinken wel aardig wat keus maar vooral de limonade is een echte aanrader.  De limonades zijn in Roemenië niet zoals wij die in Nederland kennen met de aarbeien siroop wat vooral onder de kinderen erg populair is. De limonade in Roemenië wordt gemaakt van citroensap, suiker en soms met mint of honing. Vooral tijdens warme dagen wordt het veel gedronken.  Wat eten betreft  hebben ze ook van alles waaronder verschillende soorten salades, pasta, kipgerechten, vleesgerechten, soepen, vegetarische gerechten en nog meer. Over het algemeen zijn de meningen wat verdeeld over de kwaliteit van het eten. De een vind het prima en de ander valt het tegen dus laat ik het maar houden op gemiddelde kwaliteit.

Grădina Verona heeft normale prijzen, niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste prijzen van de stad. Vergelijkbaar met veel andere tentjes waar je wat kunt drinken in Boekarest.

[box]

Openbaar vervoer

  Lijn Station
Bus 122, 131, 168, 226, 300, 301, 331, 381, 783, N113, N117, N118, N119 Piaţa Romana
Tram x x
Trolleybus x x
Metro M2 Piaţa Romana

[/box]

  • Gradina Verona
  • Café Verona