Er zijn in Boekarest verschillende plaatsen waar je fietsen kunt huren. Met name in de lente en in de zomer is dit een populaire activiteit, ook voor de Roemenen zelf. Fietsen wordt meestal alleen in de parken gedaan. Herăstrău park en het Tineretului park zijn vrij groot dus je kan er best een aardig rondje maken.

Waar kan ik een fiets huren?

Cicloteque
Kosten: 10 lei per uur (5 lei per uur voor studenten, kinderen en 65+)
Openingstijden: van april t/m oktober
Maandag t/m vrijdag: 08.00-22.00
Zaterdag en zondag: 10.00-22.00
Huurplaats:
Herăstrău park
– Tineretului park
– Titan park

La Pedale
Kosten: Gratis! (Maximaal 2 uur)
Openingstijden: van april t/m oktober
Maandag t/m vrijdag: 10.00-18.00
Zaterdag en zondag: 10.00-19.00
Huurplaats:
– Kisseleff park

Fietsen in Boekarest

Om eerlijk te zijn, Boekarest zelf is niet echt gebouwd voor fietsers maar je kunt het natuurlijk altijd proberen om een poging te wagen door een fiets huren om je vervolgens tussen het verkeer te mengen en een eigen city tour te doen.

Er zijn op sommige plekken wel fietspaden gemaakt maar ik kan niet zeggen dat je daar nou echt iets aan hebt. Op de stoepen voor voetgangers zijn een aantal jaar geleden lijnen getekend wat een fietspad voor moet stellen. De voetgangers trekken zich er niet zoveel van aan en gebruiken ook de fietslijnen als wandelpaden.
Daarbij zijn de fietspaden alles behalve praktisch, de fietspaden gaan dwars over grote stoepen, palen, of andere blokkades waardoor je telkens af moet stappen. Als je er op gaat letten is het eigenlijk lachwekkend om te zien. Als de stoepen erg druk zijn met voetgangers is het beter om aan de rechterkant van de autoweg te fietsen. Wees wel voorzichtig en kleed je goed zichtbaar door opvallende kleding en verlichting.

In de weekenden is het over het algemeen wat rustiger op de wegen en dus ook iets veiliger.
Lees hier in mijn weblog meer over de bizarre fietspaden in Boekarest.

Mocht je het toch te gevaarlijk vinden om de weg op te gaan dan kun je ook gewoon lekker in het park blijven en daar rond fietsen.

 

 

  • 2 in 1: Fietspad en voetgangerspad
  • fiets huren