Het Cişmigiu park is het oudste park van de stad en in de 19e eeuw aangelegd. Het ligt in het midden van het centrum en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De vele bloemen, duiven en bankjes geven het een gezellige sfeer. De lokatie is perfect, je zit eigenlijk in het centrum maar geeft de groene omgeving je een gevoel alsof je even uit het centrum bent doordat je bent afgezonderd van al dat chaotische verkeer en toeterende automobilisten.

Activiteiten in het Cişmigiu park

In het midden van het cişmigiu park ligt een meer waar je in de zomermaanden een boot of waterfiets kunt huren en in de winter wordt er een schaatsbaan van gemaakt.
Het is niet toegestaan om op het gras te zitten maar langs de wandelpaden zijn er honderden bankjes waar je even kunt uitrusten, ook is het vanaf zo’n bankje een uitstekende plek om mensen te bekijken. Verder zijn er ook verschillende kraampjes te vinden waar je snacks kunt kopen zoals popcorn, maiskolven, fruitdrankjes etc.

Er zijn verschillende speeltuinen en kleine attracties waardoor het ook voor kinderen een leuke plek is om een paar uur te vertoeven.

[box]

Openbaar vervoer

  Lijn Station
Bus 122, 137, 138, 163, 268, 336, 601 Grădina Cişmigiu
Tram x x
Trolleybus 61, 66, 69, 70, 85, 90, 91, 92 Grădina Cişmigiu
Metro x x

[/box]

  • Parcul Cismigiu
  • Parcul Cismigiu
  • Parcul Cismigiu