Vanaf de lente t/m de herfst rijden er in Boekarest opendak-bussen rond die de hele dag door de stad toeren. Het is dan ook de zogenaamde Bucharest City Tour. Deze hop-on hop-off bussen rijden om de 15 minuten van 10.00 tot 20.00 een route rond in Boekarest. Het idee is dat je er bij elke halte die je wilt, zo’n 14 haltes in totaal,  in- en uit kunt stappen om foto’s te maken, musea te bezoeken of in de omgeving rond te lopen. De buskaart voor deze bus is 24 uur lang geldig dus je kunt er de hele dag gebruik van maken en bij alle haltes in- en uit stappen die je wilt.

De route van de Bucharest City Tour gaat van Casa Scanteii naar Piata Unirii, verder naar  Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei en Bulevardul Libertatii.  Op de terugweg de bus gaat langs Bulevardul I.C. Bratianu, Bulevardul Magheru, Ana Ipatescu en Bulevardul Aviatorilor.
Een gedetailleerde kaart van de route laat je precies zien waar de bus stopt en de attracties en bezienswaardigheden die in de buurt van de haltes te vinden zijn.

Prijzen

Volwassenen

 25 lei

Kinderen

 10 lei

Studenten

 25 lei

Senioren

 25 lei

  • Bucharest City Tour