Boekarest lijkt misschien niet de beste Europese kinderstad maar toch zijn er wel activiteiten en bezienswaardigheden die leuk zijn voor de kinderen of zelfs speciaal voor hen gemaakt zijn. Zo zijn er musea, grote parken met speeltuinen, familie wandeltochten, een waterpark, dierentuin en vele andere activiteiten voor kinderen waarin zij zich prima kunnen vermaken.

Musea

Dorpsmuseum: hoe leefden de Roemenen vroeger op het platteland?
Antipa Nationaal Historisch Museum: een interessant museum voor diegene die van alles over dieren willen weten
Brandweer museum: alles over de Roemeense brandweer van vroeger en van nu
Militair museum: militaire wapens, militaire voertuigen, militaire uniformen… alles over de militair.

Stadstours

Bucharest City tour: bovenop de bus zitten en door de stad toeren

Parken

Dierentuin: er is een kleine dierentuin aan de rand van de stad met apen, leeuwen, exotische vissen en nog wat andere diersoorten.
Water Park: goed voor de zomerpret! Dit waterpark bestaat uit zwembaden en veel verschillende soorten glijbanen.
Tineretului Park: in dit park is een speciale kinderstad gebouwd met grote speeltuinen en andere activiteiten voor kinderen.
Herastrau Park: het grootste park van Boekarest waar je kunt waterfietsen, bootje varen of een fiets kunt huren. Verder is er ook een skatebaan, voetbalveld en in de winter een ijsbaan.
Cismigiu Park: een echt stadspark met grote speeltuinen voor kinderen. In het midden van het park ligt een meer waar je kunt waterfietsen of een bootje kunt huren.

Activiteiten

Winkel centrum Afi Palace: dit is het grootste commerciële winkelcentrum van Boekarest waarbij goed aan de kinderen is gedacht. Zo vind je hier o.a. een bioscoop, paintball, schaatsbaan, gamehal, klimwand, bowlingbaan, lasergame, kartbaan, kinderspeelparadijs en zelfs een echte mini achtbaan!