Băneasa is een wijk in het noorden van Boekarest dat gelegen is aan de bănaeasa rivier. Het is een groot uitgestrekt gebied met minder bewoners en meer natuur in vergelijking met andere wijken in de stad. In de laaste jaren worden er wel steeds meer luxe appartemente gebouwd naast de villawijk die er al is. Het is een wijk die aan de buitenkant van Boekarest ligt en ook wat verder weg van het centrum. Er zijn overigens meerdere bussen die naar het centrum gaan en er wordt ook nog gewerkt aan een metrolijn om de verbinding naar de stad gemakkelijker te maken. 

Băneasa is naast haar uitgestrekte gebied ook bekend om haar grote winkeluitrusting Baneasa Shopping City dat bestaat uit een commercieel winkelcentrum, een Ikea, hypermarket en verschillende grotere tuincentra. Verder is er vlakbij het Băneasa bos dat goed is voor een wandeling of fietstocht. Naast het bos is ook nog een kleine dierentuin, Gradina Zoologica en een camping genaamd Casa Alba.

Băneasa heeft haar eigen vliegveld (Aurel Vlaicu) die voorheen gebruikt werd voor low-cost vliegtuigmaatschappijen zoals Wizz Air, maar sinds kort heeft het vliegveld Otopeni, 15 minuten verderop, deze vluchten overgenomen en wordt het vliegveld in Băneasa alleen nog gebruikt voor militaire vluchten.