Door de jaren heen zijn er verschillende arken gebouwd in Boekarest, een daarvan was de Ark de Triumf (Arcul de Triumf) uit 1878, deze Ark was het symbool voor de Roemeense onafhankelijkheid. In 1922 is er een nieuwe Ark op dezelfde plek gebouwd, gemaakt van hout,  als eerbetoog voor de Roemeense soldaten die hebben gevochten in de eerste wereldoorlog. Deze houten boog heeft er zo’n 13 jaar gestaan want later, in 1936 is de boog opnieuw vervangen door de huidige en stevigere constructie. De Ark van nu is zo’n 11,5 meter breed en 27 meter hoog.

De Ark de Triumf is ontworpen door Petre Antonescu en de scupturen erop zijn gemaakt door beroemde Roemeense beeldhouwers waaronder Ion Jalea en Dimitrie Paciurea.

Een keer per jaar op de Roemeense nationale dag op 1 december,  worden er nog steeds militaire parades onder door gelopen. Alleen rond deze tijd is het monument geopend voor bezoekers die via een trap naar boven kunnen klimmen om op het dak van de Ark te komen. Je vraagt je misschien af waarom de Ark niet het hele jaar geopend is voor bezoekers maar dat is vanwege de moeilijke bereikbaarheid om er te komen. De Ark staat midden op een groot kruispunt zonder oversteekplaats er naar toe. Nou is er een plan om een ondergronds voetgangerspad er naar toe te maken zodat het gemakkelijker en veiliger wordt om de Ark te bezoeken. Tot nu toe zijn dit alleen nog plannen op papier en is het nog maar de vraag of het ooit wordt gerealiseerd.

Overige informatie

– Op enkele feestdagen waaronder de Nationale Roemeense dag op 1 December is de Ark de Triumf geopend voor publiek en kun je binnen een kijkje nemen en ook met een trap naar boven klimmen om boven op de ark te komen.
-De Roemeense Ark is een kopie van de Franse ark, de boog in Frankrijk is met zijn 50 meter alleen net iets groter.

[box]

Openbaar vervoer

  Lijn Station
Bus 131, 205, 282, 330, 331, 335, 783 Arcul de Triumf
Tram x x
Trolleybus x x
Metro M2 Aviatorilor

[/box]

  • Arcul de Triumf
  • Arcul de Triumf 1922