Het Antipa museum staat bekend als een van de beste museums van Boekarest. Het museum is vernoemd naar Grigore Antipa, een bekende bioloog in Roemenie.

In dit museum hebben ze honderden dieren exact nagemaakt met daarbij informatiebordjes, filmpjes etc die je een hoop informatie geven over alle verschillende diersoorten. Het museum is ook in bezit van een een aantal dinosaurus sketletten. Alle informatiebordjes zijn zowel in het Roemeens als in het Engels beschikbaar.

Zowel voor jong als oud een leuk museum waar je zeker wel even zoet kunt zijn. Soms hebben ze naast hun eigen expositie ook tijdelijke andere  exposities. Meer informatie hierover vind je op de website van het Antipa museum. Het Antipa Museum is toegankelijk voor mensen met een handicap. Het museum is rolstoelvriendelijk, en er zijn ook mogelijkheden voor mensen die doof of blind zijn.

Bij dit museum krijg je 33% korting met een Bucharest City Card (korting is alleen geldig voor de permanente expositie).

[box]
[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer]
[tabtext]Openbaar vervoer[/tabtext]
[tabtext]Prijzen[/tabtext]
[/tabcontainer] [tabcontent]
[tab]

  Lijn Station
Bus 205, 300, Muzeul Taranului Roman / Spitalul Clinic Filantropia
182 Dr. Felix
Tram 1, 24, 34, 45, 46 Dr. Felix
Trolleybus x x
Metro M1, M2 Piaţa Victoriei

 [/tab]

[tab]

Volwassenen 20 lei
Kinderen* 5 lei
Studenten (met geldig studentenpas) 5 lei
Senioren 10 lei
Audiogids 12 lei
Foto/video pas 10 lei
* Gratis entree voor kinderen onder de 18 tijdens de vakantieperiode. Kinderen onder de 4 jaar hebben het hele jaar door gratis entree.

[/tab]
[/tabcontent] [/tabs]
[/box]

  • Antipa Museum
  • Antipa museum